top of page

Fösta natten i djungeln


Kristina har tjatat länge om att vi ska prova sova över på vår tomt för att se hur natten arter sig där uppe i djungeln, så vi vet vad vi har att vänta när vi väl flyttar dit. Vi köpte ett tält för ett tag sedan för ändamålet, men tältet är inte regntät, är mera ett strandtält med nät som skydd för flygfän som mygg, cikador mm kanske inte så smart då det regnar var och varannan dag här. För en vecka sedan var det äntligen dags – vi packade bilen full med campingutrustning, tält, campingsängar, madrasser, kuddar mat, dryck, tallrikar, bestick, kylklampar, vatten mm. Men ödet ville annorlunda, svarta otäcka moln hopade sig över fjället ovanför oss när vi kom fram och för vi visste ordet av det, fick vi hällregn över oss, dessutom hade ett stort träd ramlat ned över vägen till vår tomt , så vi behövde en motorsåg för att komma vidare, vilket vi inte hade med oss. Så det var bara att vända om och förtära medhavd campingmat hemma. Andra försöket gjorde vi för två dagar sedan, och äntligen fick vi nu testa att bo i djungeln nattetid, denna gången klarade vi oss utan regn, trots blixtar o dunder i närområdet.



PicNic i det fria



Men det var inte helt lätt att somna då djungelns alla läten inte stoppas av några väggar o fönster, dessutom var det en hel del obekanta ljud som gjorde natten lite mera spännande. Nattetid sveper det ned kall luft från bergen ovanför oss, en härlig svalkande bris, naturens egen AC för natten vilket sänkte temperaturen flera grader, Kristina sov med underställ o flis!.

Kristina provningar camping sängen


Även Smilla var vaken mestadels, sprang ut o in av tältet för att kolla vart de konstiga djurlätena kom ifrån. Vi längtar efter att bo svalare på vår tomt (den ligger 600 meter över havets yta), i huset vi hyr under tiden, nära havet, så är det ca 6 grader varmare dagtid, dvs 33 grader i stället för 27 på vår tomt. Nattetid kommer vi få 19- 20 grader vilket är perfekt, vi kommer varken behöva AC eller uppvärmning.



Värmande solstrålar genom djungelns lövverk - väckte oss vid 6 tiden på morgonen.

bottom of page